Jelenlegi hely

Chagall - A színek költészete

Korcsoport: 
alsó tagozat
felső tagozat
középiskola
Típus: 
Múzeumi óra
Időtartam: 
60 perc
Témakör: 
kézművesség
művészettörténet
Ár: 
600 Ft, 900 Ft, 1400 Ft,
Helyszín: 
Laczkó Dezső Múzeum
Igénybe vehető: 
2018. április 27-ig

Február 16-tól április 29-ig tekinthető meg a Laczkó Dezső Múzeum „A színek költészete” című új, időszaki kiállítása, amely a 20. század egyik legsikeresebb művésze, Marc Chagall (1887-1985) több mint 150 alkotását mutatja be. Chagall álomszerű képein keresztül egy olyan képzeletbeli világ tárul elénk, ami dacol a természet törvényeivel. Nem csoda, hiszen a valóság szó szerinti ábrázolását a művész nem pusztán unalmasnak, hanem egyenesen idegesítőnek találta. Ezért művein merész színeket használt és naiv stílusban ábrázolta a figurákat. Sajátosan költői festésmódot alakított ki, ami sokat merít orosz és zsidó örökségének kincseiből.

A tárlathoz kapcsolódóan 3 féle múzeumpedagógiai foglalkozást ajánlunk szíves figyelmébe:

1. Minden, a kiállítást megtekintő diákcsoportnak biztosítunk egy rövid, ingyenes tárlatvezetést. A kiállítás diák és pedagógus belépőjegye 900 ft/fő.

2. A kiállítás megtekintésén túl - Chagall képei alapján - alkotó, textilfestő foglalkozáson is részt vehetnek a hozzánk érkező csoportok. A foglalkozás ára a belépőjegyen túl 500 ft/fő.

3. A textilfestő foglalkozást - a hozzá kapcsolódó Chagall-képek reprodukciónak bemutatásával együtt – a megye iskoláiban is meg tudjuk tartani. Ezek a foglalkozások - illeszkedve az iskolai órarendhez - 45 percesek, áruk 600 ft/fő.