Jelenlegi hely

ÉTEL / ÉLET - Kalandozás a gasztronómia világában

Korcsoport: 
alsó tagozat
felső tagozat
Típus: 
Múzeumi óra
Időtartam: 
45-60 perc
Témakör: 
néprajz
régészet
ünnepek - népszokások
Ár: 
400 Ft (/fő)
Helyszín: 
Laczkó Dezső Múzeum
Igénybe vehető: 
2017. április 28-ig.

A Laczkó Dezső Múzeumban 2016. november 3-án nyílt meg az „ÉTEL/ÉLET – ízek és terek a gasztronómia évszázadaiból” című kiállítás. A szerteágazó tematikájú, két termet elfoglaló kiállítás egyik termében az ételre fókuszálunk: az alapanyagoktól a tartósítási módszereken át a klasszikus feldolgozás területéig, a főzésig kalauzoljuk körbe a diákokat; míg a másik terem az életé: itt az evés, az étkezési szokások, az asztali kultúra világába csöppenhetünk.

A kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokon a tárlat megismerésén túl játékos tárgyfelismerő feladatok, fűszerek felismerése, a hagyományos tároló eszközök csoportosítása is szerepel, valamint a tanulóknak lehetősége nyílik egy kézi malommal saját búzájuk megőrlésére is.