Jelenlegi hely

TÁRLATVEZETÉS ÉS ALKOTÓMŰHELY MAGYAR FESTÉSZET NAPJA A LACZKÓ DEZSŐ MÚZEUMBAN

2017. okt. 18. szerda
17:00 - 19:00
Helyszín: 
Tanulmányi Raktár 8200 Veszprém Török Ignácz utca 5.

Tárlatvezetés és alkotóműhely

MAGYAR FESTÉSZET NAPJA

A LACZKÓ DEZSŐ MÚZEUMBAN

2017. október 18.

Tanulmányi raktár

Veszprém, Török Ignác u. 5.

 

A Laczkó Dezső Múzeum a Magyar Festészet Napja alkalmából ingyenes tárlatvezetésre és paletta festő alkotásra várja az érdeklődőket 2017. október 18-án, szerdán 17 órától a múzeum Tanulmányi raktárába (Veszprém, Török Ignác u. 5.).

 

A tárlatvezetés és az alkotóműhely előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet Sipos Anna művészettörténésznél a siposanna@ldm.hu e-mail címen 2017. október 16-án 16 óráig.

A Laczkó Dezső Múzeum újból kinyitja képzőművészeti raktárát az érdeklődők előtt. Ez alkalommal a sümegi művésztelep palettafestményei kerülnek reflektorfénybe. A tárlatvezetést követően a látogatók maguk is el készíthetik saját palettájukat.

A Magyar Festészet Napját a Laczkó Dezső Múzeum idén is a képzőművészeti gyűjtemény rejtőzködő kincseivel ünnepli. A Tanulmányi raktárban tárlatvezetés és alkotóműhely várja azokat, akik szeretnék megismerni a festményeken, grafikákon és szobrokon túl az országos jelentőségű üveg- és fotógyűjteményt is. Idén az egykori sümegi művésztelep palettafestményeit emeljük ki a megannyi értékes alkotás közül.

Darnay Kálmán gyűjtő és mecénás az 1920-as évek második felében a sümegi nyári művésztelepen dolgozó piktoroktól miniatűr festményekkel teletűzdelt palettákat kapott ajándékba. A képzőművészeti főiskola növendékei által közösen készített táblák az 1990-es évek végén a kortárs művészeket is megihlették, így újabb paletta sorozat jött létre.

A tárlatvezetés alkalmával látogatóink is lehetőséget kapnak arra, hogy a műalkotások által ihletve elkészítsék saját palettafestményeiket.