Jelenlegi hely

Utcatárlat - teret hódító művészet!

2017. okt. 14. szombat
10:00 - 14:00
Helyszín: 
Tourinform Infopont Veszprém Kossuth Lajos utca

Múzeumok Őszi Fesztiválja a Laczkó Dezső Múzeumban

Utcatárlat - teret hódító művészet

Balatoni Versek Illusztrációi

2017.október 14., szombat 10-14 óráig

Helyszín: a Kossuth utcán, a Tourinform iroda INFOPONTja mellett

 

2017. október 14-én második alkalommal rendez Utcatárlatot a Laczkó Dezső Múzeum 10-14 óráig a Kossuth utcán. Az idei utcatárlaton balatoni versek és azok által ihletett illusztrációk mutatkoznak be a veszprémi járókelőknek. Az 1967-ben készült sorozat neves költők és képzőművészek közös alkotása. A kiállítást kreatív alkotóműhely egészíti ki.

 

A 2016-ban nagy sikerrel bemutatott utcatárlat sorozat idei 2017-es állomásán a képzőművészet és irodalom találkozása kap főszerepet. A Laczkó Dezső Múzeum képzőművészeti gyűjteményében található egy 1967-ben készült grafika sorozat, amelynek darabjai Balatonról írt versek illusztrációi. Olyan jelentős képzőművészek, mint Würtz Ádám, Borsos Miklós, Udvardi Erzsébet, Korniss Dezső, Bartha László, Szász Endre és Csohány Kálmán formálták képi látomássá Szabó Magda, Illyés Gyula, Pilinszky János, Simon István, Zelk Zoltán vagy épp Weöres Sándor költeményeit. Az utcatárlaton a járókelőket Sipos Anna művészettörténész kalauzolja a művek között, a gyerekeket kreatív alkotóműhely várja.

 

Sipos Anna

muzeológus (LDM)

 

Megyekártyával 50%-os kedvezmény

 

A rendezvény kiegészül a Pannon Lapok Társasága és a Laczkó Dezső Múzeum közös kedvezmény programjával, miszerint minden megyekártyával rendelkező (1db kártyával max. 5 fő) 50%kedvezményt kap a belépőjegyek árából a Laczkó Dezső Múzeum, Bakonyi Ház, Tűztorony és Hősök Kapuja kiállítóhelyeken 2017. október 14-én nyitvatartási időben.

 

 

 

Az idei utcatárlaton balatoni versek és azok által ihletett illusztrációk mutatkoznak be a veszprémi járókelőknek. Az 1967-ben készült sorozat neves költők és képzőművészek közös alkotása. A kiállítást kreatív alkotóműhely egészíti ki.

A tavalyi nagy sikerrel bemutatott utcatárlat sorozat idei állomásán a képzőművészet és irodalom találkozása kap főszerepet. A Laczkó Dezső Múzeum képzőművészeti gyűjteményében található egy 1967-ben készült grafika sorozat, amelynek darabjai Balatonról írt versek illusztrációi. Olyan jelentős képzőművészek, mint Würtz Ádám, Borsos Miklós, Udvardi Erzsébet, Korniss Dezső, Orosz János, Szász Endre és Kass János formálták képi látomássá Szabó Magda, Illyés Gyula, Pilinszky János, Csoóri Sándor, Zelk Zoltán vagy épp Weöres Sándor költeményeit. Az utcatárlaton a járókelőket tárlatvezetés és kreatív alkotóműhely várja.