Alkotói pályázat

Laczkó Dezső Múzeum
2021. szeptember 21.

Cholnoky Jenő és a Balaton

A Laczkó Dezső Múzeumban Cholnoky Jenő születésének 150. évfordulója alkalmából nyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program által támogatott „Cholnoky Jenő és a Balaton” című kiállítás. A tárlat kapcsán alkotói pályázatot hirdetünk két korosztályban, az általános iskolák felső tagozatos tanulói, valamint a középiskolások számára.

Cholnoky Jenő a kiállításban látható akvarelljeiből inspirációt merítve várjuk a Cholnoky által megfestett balatoni helyszínek, templomromok mai állapotát mutató, vízfestékkel alkotott képeit.

Az eredeti akvarelleket a Laczkó Dezső Múzeumban tekintheted meg, a jegypénztárnál jelezd, hogy a pályázatra jelentkeztél, így természetesen ingyenesen.

Az A/4-es méretű festményeket 2021. október 12-ig várjuk, postán a 8200 Veszprém, Török Ignác utca 7. címre (a borítékra írjátok rá, hogy Alkotói pályázat) vagy személyesen nyitvatartási időben (kedd-szombat, 10-18 óráig) a Laczkó Dezső Múzeum pénztárában. Az alkotásokhoz mellékeljétek neveteket, életkorotokat, iskolátokat és telefonos vagy e-mailes elérhetőségeteket.


A legjobban sikerült alkotások készítőit október 20-án, a Laczkó Dezső Múzeumban szeretnénk vendégül látni és díjazni.
A díjak: értékes tárgyjutalmak és ajándékutalványok.