"Vidd el a te faludba..."

Laczkó Dezső Múzeum
2021. jún. 10. 16:30

Molnár Mária misszionárius melanéziai gyűjteménye

A Laczkó Dezső Múzeum tisztelettel meghívja Önt a Laczkó Dezső Múzeum aulájába (Veszprém Erzsébet sétány 1.) „Vidd el a te faludba…” című kiállítás megnyitójára, 2021. június 10-én,  csütörtökön 16:30 órára.

A kiállítás megnyitón a vendégeket köszönti a Dunántúli Református Egyházkerület képviseletében Farkas Gergely elnökségi tanácsos, református lelkipásztor, valamint Péterváry-Szanyi Brigitta a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója. A kiállítást megnyitja Magyarné Balogh Erzsébet a Református Missziói Központ lelkész-igazgatója.

Különleges alkalom nyílik az ünnepélyes megnyitó után, hiszen dr. Antoni Judit régész, néprajzkutató a kiállítás kurátora várja Önöket a tárlatban!

Fontos információk a megnyitóval kapcsolatban:

  • az érvényben lévő szabályoknak megfelelően rendezvényünkön csak védettségi igazolvánnyal (amely csak egy fényképes igazolvánnyal együtt érvényes) rendelkező felnőtt látogatóinkat és a felügyeletük alatt álló gyermekeket tudjuk fogadni.
  • Maszkot a saját biztonságuk érdekében kérjük, viseljenek.

“Vidd el a te faludba…”
Molnár Mária misszionárius melanéziai gyűjteménye

"A Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményeinek Múzeuma egy nagyon érdekes anyagot őriz az Admiralitás-szigetekről. A tárgyak (203 db az Admiralitás-szigetekről, 6 db Új-Guineáról és Új-Irlandról, 5 tárgy Dél-Kelet Ázsiából és némi természettudományos anyag – főleg csigák és kagylók) Molnár Mária misszionárius gyűjteményét képezik, aki 1928 és 1943 között a szigeteken dolgozott."

dr. Antoni Judit
régész, néprajzkutató, a kiállítás kurátora