LDM Archaeologia közösségi oldalak

Olvasási idő | 5 perc
2020. 02. 12. szerda

A 2019-es év folyamán elindult, és sikeresen, folyamatosan friss tartalommal üzemel a múzeum külön régészeti Facebook oldala.

Az LDM ARCHAEOLOGIA közösségi oldalai (Facebook és Instagram) azért jöttek létre, hogy a közösségi régészetet közelebb hozzák a civilekhez, a régészek munkáját megismertessék az érdeklődőkkel, az illegális fémkeresőzést legális irányba tereljék, jól működő szakmai kapcsolatokat alakítsanak ki.

Trexler Judit grafikus segítségével olyan arculat kialakítása volt a célunk, ami köthető a múzeumhoz (lógó nyelvű kutyafejet a tavalyi évben találtuk Pula-Tálod műszeres lelőhely felderítés során), és egyszerre éri el az általunk megcélzott szegmenseket a 14-99 év közti, a történelem és a régészet iránt érdeklődőket.

A bronz szín és a logóban található lelet a klasszikus vonalat képviseli, míg a felirat elhelyezkedése, a betűtípus, a logó egyszerűsége dinamikussá, könnyen felismerhetővé és beazonosíthatóvá teszi a megjelenést. Az elmúlt 5 hónapban 1047 követőnk lett a világ minden pontjáról. Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett szakmai körökből az oldal minőségét, tartalmi elemek megjelenését és változatosságát tekintve.

Az LDM Archeologia Instagram oldala elsősorban a közösségi média célcsoportját, a 14–35 éves korosztályt célozza meg, az elemzések alapján követőink nagy része ebből a szegmensből tevődik össze. Bejegyzéseink nagy része a Facebookkal párhuzamosan megjelent tartalom, általában különböző szegmenseket érintő hashtag-el feltüntetve. Minden bejegyzésben a #ldm és a #ldmarchaeologia az állandó. Célunk a jelenlegi követőink számát megsokszorozni, mások bejegyzésein keresztül az LDM Archaeologia elérése. Bejegyzéseink magyar és angol nyelven, különböző megjelenésekkel ellátva tárgyfotókból, sajtómegjelenésekből, terepi munkák dokumentálásából, a Laczkó Dezső Múzeum régészeti fotótárának archívumából, műemlékek bemutatásából illetve „Tudtad?” rovatból állnak.

LDMírtaLDM