Záró tárlatvezetés "A fiúk a lányokkal táncolnak reggelig"

Laczkó Dezső Múzeum
2021. jún. 12. 16:00

Gáspár Gábor fotóriporter és Krámer György koreográfus, táncművész vezetésével

2021. június 12-én szombaton, 16 órakor kiállítást záró tárlatvezetést tart Gáspár Gábor fotóriporter és Krámer György koreográfus, táncművész „A fiúk a lányokkal táncolnak reggelig” című kiállításban.

A tárlat múzeumunk saját képzőművészeti gyűjteményének kiemelkedő műtárgyegyüttesét mutatja be, Dohnál Szonja kurátor rendezésében. Gáspár Gábor ikonikus veszprémi fotóriporter sorozata összefoglalója A tánc fesztiválja történetének.

„Esterházy Péter írta Pina Bauschról, a modern táncművészet úttörőjéről, hogy „Nem az a kérdés, mi a tánc – noha állandóan ezt kérdezi: ez mért tánc, ez mért nem tánc –, végül is ez őt nem érdekli, ő nem koreográfus. Minden tánc, és a kérdés ez: mi a minden?, ez érdekli őt… Táncolni annyi, mint gondolkodni.” Gáspár Gábor fotográfiái Veszprémben, az Országos Táncművészeti Fesztiválon bemutatott legkiválóbb előadásokon készültek; több mint két évtizedet ölelnek fel. Fotói arról a mindenről beszélnek, amit ezen a nyelven, a tánc nyelvén el lehet mondani. Vagy talán többről, hiszen az előadás egy múló pillanat. Életről, halálról, erotikáról, erőszakról, fényről, sötétségről, valóságról, és nem a valóságról…”

Dohnál Szonja

művészettörténész muzeológus

A program a kiállításra váltott belépőjeggyel látogatható.
Felnőtt belépő: 800 Ft
Diák-nyugdíjas: 400 Ft

A programon való részvételhez védettségi igazolványt kérünk.
A tárlatvezetésen résztvevők számára maszk viselése kötelező.

Helyszín: Laczkó Dezső Múzeum, Veszprém, Erzsébet sétány 1.

Információ, kapcsolat: Németh Viktória
nemeth.viktoria@ldm.hu
06205486325