A fémkeresőzés múzeummal együttműködve törvényesen végezhető tevékenység. A Laczkó Dezső Múzeum egy éves együttműködési szerződéseket ajánl a következő kategóriákban:

  • Balaton tómeder
  • Utak Mentén Közösségi Régészeti Program
  • Veszprém megye

A Balaton tómederre érvényes együttműködési szerződés egész évben igényelhető. Az együttműködés megkötésére a múzeum nem kötelezhető, vagyis az együttműködési kérelmet a múzeum minden indoklás nélkül visszautasíthatja. 

Az Utak Mentén Közösségi Régészeti Program a Laczkó Dezső Múzeum saját fejlesztésű programja. A program keretében közös terepi kutatásokat végzünk a megye különböző helyszínein. A program bizonyos alapfeltételekkel nyitva áll a találás örömét és a múlt kutatásának izgalmát kereső fémkeresősök előtt.

A Veszprém megye területére érvényes együttműködési szerződéskötés feltétele az Utak Mentén Közösségi Régészeti Program keretében szervezett terepbejárásokon legalább két éven keresztül tartó rendszeres részvétel.

A múzeummal való együttműködési szerződés hiányában végzett minden egyéb fémkeresős tevékenység törvénytelen, és jogi következményeket von maga után.

Tájékoztatjuk kedves Kutatóinkat,

hogy a Laczkó Dezső Múzeum kutatószolgálata - korlátozott időtartamban - újra üzemel.

Hetente három alkalommal – kedden, csütörtökön és pénteken – délelőttönként tudjuk a külső kutatókat fogadni.

A kutatás megkezdéséhez a múzeum előzetes írásos engedélye, majd személyes időpont-egyeztetés szükséges. A kutatási anyag előkészítése, a kutatási engedély jóváhagyását követően, három munkanapon belül megtörténik.

A kutatás mindenki számára hozzáférhető és ingyenes, feltétele a kutatási engedély megkérése a múzeum honlapján elérhető elektronikus űrlapon keresztül.

A gyűjteményekben csak helyszíni kutatás lehetséges, távoli eléréssel kizárólag a publikált adatbázisok kereshetők.

A kutatás megkezdéséhez személyes időpont-egyeztetés szükséges.

A Laczkó Dezső Múzeum a Kormány 47 / 2001. (III. 27.) számú a muzeális intézményekben folytatható kutatásról szóló rendelete és az 1997. évi CXL. Törvény 43-47. §-aiban meghatározottak alapján kutatói szolgálatot tart fenn.

A kutatási engedély igénylése előtt kérjük, olvassa el a kutatási szabályzatot és díjszabást!

Az alábbi űrlap pontos kitöltése és elküldése ("Elküldöm" gomb az űrlap alatt) után a Laczkó Dezső Múzeum illetékes munkatársa fogadja a kutatási engedélyt, a megyei múzeumigazgató elé terjeszti aláírásra, és telefonon vagy e-mailben fölveszi Önnel a kapcsolatot a kutatási időpont (időpontok) egyeztetése érdekében.